De Keywords Explorer van Ahrefs gebruiken: Mijn gids (2024)

Voor een efficiënt SEO-stappenplan is het begrijpen en selecteren van de juiste zoekwoorden belangrijk. Dit kan met behulp vanAhrefs. Niet alleen helpt Ahrefs bij het vinden van relevante zoekwoorden, de tool geeft je ook inzichten voor het verbeteren van deSEO-strategie, zowel voor nieuwe of al bestaande websites.

De Keywords Explorer van Ahrefs gebruiken: Mijn gids (1)

Inhoudsopgave toon

Tools en technieken voor informatie over specifieke zoektermen

Ik maak gebruik van verschillende tools en technieken om meer informatie te vergaren over specifieke zoektermen. Zo kom ik meer te weten over het zoekvolume en de concurrentie en ontdek ik trends en patronen. Bovendien leer ik hoe trends zich over meerdere periodes ontwikkelen. Al deze informatie is nuttig bij het bepalen van een SEO-strategie die op de doelgroep gericht is.

DeGoogle Search Consolegeeft de bezoeker veel data die vaak accuraat is, maar de Keywords Explorer is minder accuraat. Wel geeft deze tool veel verschillende gegevens. Voor aanvullende gegevens rondom de CPC is de Zoekwoordplanner geschikt.

Google Search Console

Om inzicht te krijgen in de prestaties van een website in de zoekresultaten is Google Search Console een handig tool. Google Search Console geeft inzicht in de zoektermen die bezoekers aantrekken en over de manier waarop pagina’s gerankt worden in de zoekresultaten. Een SEO-specialist weet op deze manier welke aspecten van een website goed werkt en aan welke onderdelen deze nog moet werken. Zo kan de specialist de content beter afstemmen op de doelgroep.

Keywords Explorer van Ahrefs

De Keywords Explorer van Ahrefs gaat dieper in op de specifieke zoektermen. De tool helpt bij het verkrijgen van inzichten in keyword difficulty, zoekvolume en de verwachte klikratio voor termen.

Met namede verkeerspotentie van zoektermenvind ik interessant. Zeker met de dalende CTR’s (wereldwijd) wordt dit steeds belangrijker om in de gaten te houden bij je selectie.

Google Zoekwoordplanner

Naast Google Search Console en Keywords Explorer, is Google Zoekwoordplanner van groot belang om te gebruiken in een SEO-strategie. Deze planner helpt de website om hoger in Google te komen. Google Zoekwoordplanner biedt inzicht in de concurrentie en zoekvolumes. Advertentiestrategieën worden gebaseerd op deze gegevens en de inzichten helpen ook bij het afstemmen van content op de doelgroep.

Voordelen van Keywords Explorer

Keywords Explorer maakt diepgaande analyses van zoekwoorden en geeft daardoor informatie over de moeilijkheidsgraad en het potentiële aantal bezoekers. Zo weet je welke zoekwoorden relevant zijn voor de website. Goede zoekwoorden leiden niet alleen tot meer gebruikers op de website, maar ook tot meer conversie.

De basis van Keywords Explorer

Voor een goede SEO-optimalisatie is het belangrijk om eerst basiskennis van de Keywords Explorer te vergaren. Keywords Explorer is relatief eenvoudig in gebruik. Voer een algemeen zoekwoord in, dat verband houdt met het aangeboden product of de te leveren dienst en laat de tool vervolgens de zoekwoorden analyseren.

Er volgt een uitgebreid overzicht met daarin de gerelateerde zoektermen. Daarnaast zijn er nuttige metrics als keyword difficulty en zoekvolume te vinden. De CTR-ratio wordt ook weergegeven. Deze informatie is zeer nuttig bij het bepalen van de zoekwoorden om zo de zichtbaarheid van de website en de CTR-ratio te vergroten. Kijk dus niet alleen naar het zoekvolume, maar ook naar de relevantie van de termen en de mogelijkheid tot een hogere ranking in de zoekmachines.

Wat zijn de juiste zoekwoorden?

Het lijkt misschien een uitdaging om de juiste zoekwoorden te vinden, maar de geavanceerde filters van Keywords Explorer maken dit redelijk eenvoudig. Stel de filters in op criteria als keyword difficulty, zoekvolume en zoekintentie.

Onderzoek daarnaast welke zoekwoorden concurrenten gebruiken. Het kan voorkomen dat concurrenten zoekwoorden gebruiken die niet voor de hand liggen. Maak gebruik van deze inspiratie bij het bedenken van zoekwoorden. Er is een reden dat concurrenten voor deze zoekwoorden kiezen, dus de kans is groot dat bezoekers er ook naar zoeken. Een combinatie van bovenstaande methodes zorgt ervoor dat je SEO nog verder wordt geoptimaliseerd en de website hoger in de zoekresultaten zal komen te staan.

Keyword difficulty en zoekvolume analyseren

Keyword difficulty is een graadmeter die voorspelt hoe moeilijk een bepaalde zoekterm is te ranken in de zoekmachines. Zoekvolume geeft daarentegen de populariteit van een term aan.

Beide methodes zijn essentieel om SEO te verbeteren. Zoek naar de juiste balans tussen termen met een hoog zoekvolume en woorden met een lage competitie. Alleen op deze manier komt een website hoog in de ranking van Google terecht en zal een website meer bezoekers trekken.

Long-tail zoekwoorden

Longtail zoekwoorden zijn specifieke zoektermen, die vaak een lager zoekvolume bevatten. Wel zorgen longtail zoekwoorden ervoor dat er meer doelgerichte bezoekers op de website afkomen en hebben deze zoekwoorden een lagere concurrentie. De website komt hierdoor hoger in de ranking.

Niet alleen longtail zoekwoorden zijn goed om de concurrentie tegen te gaan, ook is het nuttig om de vragen die de doelgroep over het onderwerp van je website te bekijken en daar op in te spelen door content te maken die deze vragen beantwoordt.

Concurrentieanalyse

Om een goed overzicht te hebben van de zoekwoorden die concurrenten gebruiken en waarmee zij hoog in de ranking komen te staan, kan de Keywords Explorer een concurrentieanalyse uitvoeren. Ook wordt hierbij de kwaliteit van de backlinks van concurrenten gecontroleerd.

Niet alleen kom je zo meer te weten over de concurrenten; bepaalde zoekwoorden die zij gebruiken zijn ook van toepassing op je website. Kijk welke zoekwoorden overgenomen kunnen worden om zo hoger in de ranking te komen. Maak gebruik van de kennis over de concurrenten door de SEO-strategie op zo’n manier aan te pakken dat je concurrenten een stap voor bent.

Verder lezen over Ahrefs?

Verder lezen over Ahrefs? Bekijk onderstaand al mijn artikelen over hoe ik Ahrefs dagelijks inzet voor mijn opdrachtgevers.

  • Concurrentiedruk bepalen door middel van SEO/Ahrefs
  • Wat is Domain Rank/Domain Rating?
  • Een nieuw project aanmaken in Ahrefs
  • Wat is Ahrefs?
  • Een account maken in Ahrefs
  • De site explorer gebruiken van Ahrefs
  • Een content gap analyse in Ahrefs maken
  • De Ahrefs voor SEO gids van 2024
  • Verkeerspotentie is belangrijker dan volume

Waardevolle zoekwoorden in content

Integreer zoekwoorden altijd op een natuurlijke manier in de content en zorg dat de teksten op een natuurlijke manier worden geschreven en goed leesbaar zijn. Om de leesbaarheid en ranking van de website niet te schaden, moet keyword stuffing vermeden worden.

Gebruikers waarderen goed geschreven content en blijven daardoor langer op de website hangen. Bovendien komen ze eerder terug. Een goede structuur verbetert de leesbaarheid. Maak gebruik van tussenkoppen met titels en deel de pagina op een logische manier in. Niet alleen voor gebruikers is dit positief, ook zoekmachines begrijpen en waarderen de content op deze manier beter.

Samengevat

Tools als Google Search Console, Keywords Explorer en Google Zoekwoordplanner geven een dieper inzicht in de manier waarop zoektermen worden gepresenteerd en welke zoekwoorden het beste gebruikt kunnen worden voor een efficiënte SEO-strategie. Ook herkennen de tools trends.

Daarnaast helpen de tools bij het optimaliseren van content. De waardevolle informatie die de tools verstrekt helpen bij het bedenken van nieuwe ideeën en het zien van nieuwe kansen om de SEO nog verder te optimaliseren.

De zichtbaarheid van de website wordt vergroot, waardoor er meer gebruikers op afkomen en zal de website sneller een succes worden.

De Keywords Explorer van Ahrefs gebruiken: Mijn gids (2024)
Top Articles
Understanding The Tragic Story Of Nikki Catsouras And The Death Photo Controversy
Beware: Graphic Images Of Nikki Catsouras' Fatal Car Crash
Fort Morgan Hometown Takeover Map
Roblox Roguelike
Uca Cheerleading Nationals 2023
فیلم رهگیر دوبله فارسی بدون سانسور نماشا
BULLETIN OF ANIMAL HEALTH AND PRODUCTION IN AFRICA
Tap Tap Run Coupon Codes
biBERK Business Insurance Provides Essential Insights on Liquor Store Risk Management and Insurance Considerations
The Weather Channel Facebook
What Is A Good Estimate For 380 Of 60
Evangeline Downs Racetrack Entries
Med First James City
Erskine Plus Portal
Nj State Police Private Detective Unit
Conscious Cloud Dispensary Photos
Huntersville Town Billboards
Betaalbaar naar The Big Apple: 9 x tips voor New York City
Ontdek Pearson support voor digitaal testen en scoren
Dei Ebill
Kitchen Exhaust Cleaning Companies Clearwater
Sensual Massage Grand Rapids
Nearest Ups Ground Drop Off
WPoS's Content - Page 34
Craigslist Scottsdale Arizona Cars
Bfri Forum
Current Time In Maryland
Storelink Afs
Clearvue Eye Care Nyc
Mbi Auto Discount Code
Here’s how you can get a foot detox at home!
Indiana Immediate Care.webpay.md
Nacho Libre Baptized Gif
Sams La Habra Gas Price
Frank 26 Forum
Mcgiftcardmall.con
5 Tips To Throw A Fun Halloween Party For Adults
Unifi Vlan Only Network
Me Tv Quizzes
Metro Pcs Forest City Iowa
R/Moissanite
How Does The Common App Work? A Guide To The Common App
Karen Wilson Facebook
R: Getting Help with R
Spurs Basketball Reference
Minterns German Shepherds
60 Days From August 16
Wrentham Outlets Hours Sunday
303-615-0055
How To Win The Race In Sneaky Sasquatch
ats: MODIFIED PETERBILT 389 [1.31.X] v update auf 1.48 Trucks Mod für American Truck Simulator
Heisenberg Breaking Bad Wiki
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6117

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.